De filosofie van VideoMRKTNGSpecialist ligt in het brengen van beweging in verhalen. Een verhaal daadwerkelijk beeld en geluid geven. Hierin zijn drie stappen van belang:

  • Vertel het verhaal – storytelling is als zo oud als de mensheid, we maken er dagelijks gebruik van. Hoe zet je een echt goed script in.
  • Verbeeld het verhaal – het simpel en doeltreffend in beeld brengen van beweging is een vak, naast de techniek dien je hier ook oog voor te hebben.
  • Verspreid het verhaal – een verhaal gaat leven wanneer je het verspreidt. Waar en wie wens je te bereiken?

In de filosofie is plaats voor het verhaal zelf en zeer zeker ook de verbeelding ervan.

Verhaallijn

De basis van het beweging in verhalen brengen is natuurlijk de verhaallijn. We vragen ons daarbij altijd af waarom het verhaal vertelt dient te worden, voor wie het is, hoe het over dient te komen en wat het verhaal inhoudelijk met zich mee dient te brengen. Hoe klein of groot het ook dient te zijn. Daarbij wordt het ‘waar’ ook goed geanalyseerd. Wil je iets vertellen aan medewerkers tijdens een presentatie waar iedereen in de zaal zit of bijvoorbeeld via de social media? Gaat het om acquisitie gerichte marketing, arbeidsmarketing of interne markering?

Ontstaan van de filosofie

Eigenlijk zijn we het voorbeeld van ons eigen verhaal. Onze filosofie is ontstaan uit verhalen die we aan de keukentafel vertelde. Monique op basis van haar achtergrond als videospecialist en Richard als ontwikkelaar van groei in bedrijven. Beide zijn gericht op het verkrijgen van beeld bij een situatie. Een bewegend beeld zegt daarbij meer. Beide zorgen ook altijd voor beweging. Of het gaat om de beweging in het verhaal, van het verhaal of door het verhaal een wending te geven.

Video is voor beide een mooie wijze om leren, vermarkten of verhaallijnen verder te brengen dan alleen een bewegend beeld. Het zorgt voor een verdieping en mogelijk overtuiging van de kijker dat deze daadwerkelijk geholpen wordt.

Je verhaal kwijt

Wil je zelf je verhaal kwijt of leuker nog ben je je verhaal(lijn) kwijt? Neem gerust contact op, dan brengen we het samen in beeld.