Videomarketing wat is het? Waarom en voor wie ga je het inzetten? En wanneer je het inzet hoe doe je dat dan?

Wat is videomarketing?

Een simpele definitie is “bewegende beelden gebruiken om je marketingdoelen te behalen”. En dat dien je te splitsen in de inhoud en de techniek. Waarbij het doel is om “Op het juiste moment, de juiste content aanbieden via bewegend beeld.”

Misschien kun je nog wel verder gaan het is heel basic het vermarkten van de bewegende beelden. Of te wel de marketing van beelden. Wat marketing daarbij is zijn boeken vol over geschreven. Uiteindelijk gaat het om de kanalen waar je naar de markt wil zijn om die van inhoud en beeld te voorzien.

Waarom is videomarketing belangrijk?

Er is een overvloed aan boodschappen. Beeld blijkt daarin een sterk onderscheidend vermogen, met andere woorden je hebt een beter bereik naar de doelgroep. Daarnaast belonen de diverse social media jouw bewegende beelden en video’s. Denk eens aan de doelgroep van vloggers. Youtube is geen videokanaal het is een leerplatform over producten en mensen. De jongste generatie gebruikt YouTube zelfs als zoekmachine.

  • Sneller – beelden zeggen meer dan woorden.
  • Effectiever – je gebruikt meerdere zintuigen, het kan compacter.
  • Meer gebruikersmogelijkheden – het is multikanaal te gebruiken.
  • Uitdagender – je kunt korter en sneller een indruk krijgen van een onderwerp.
  • Attractiever – men gaat sneller over tot actie.

Beweging in beelden is de sleutel naar bereik en beklijf van informatie en communicatie.

Voor wie is videomarketing geschikt?

Een simpel antwoord: iedereen. Geschikt is het vooral voor bedrijven die informatie dienen over te dragen, het merk verder gestalte wensen te geven en zeer zeker voor bedrijven die zich op de jongste doelgroep richten.

Hoe zet je videomarketing in?

Het gaat duidelijk om de content en de techniek. We starten altijd met de inhoud en doelgroep. Welk verhaal wil je aan wie brengen? Immers dat maakt ook de techniek zinvol om te bekijken. Denk aan de lengte van de video versus het platform.

Deze twee horen bij elkaar. Een gedegen plan is noodzakelijk, ook om het te laten aansluiten bij de rest van je marketing en marketingdoelstelling.

Meer over hoe wij VideoMarketing inzetten en onze filosofie? Ga naar VideoMRKTNGspecialist.