Meteen naar de inhoud

5 tips voor een video interview

Ga jij binnenkort iemand interviewen voor de camera?

Dan is een goede voorbereiding essentieel om er voor te zorgen dat je interview ook leuk en interessant wordt om naar te kijken. Wanneer je onvoorbereid iemand voor de camera zet en een aantal vragen stelt, loop je het risico dat de inhoud en het plaatje niet helemaal worden zoals je vooraf in gedachten had.

Productieplanning

Daarom is het handig om vooraf een productieplan te maken. En dit hoeft geen uitgebreid document te zijn. Maar weten waar, wanneer en hoe je het interview gaat afnemen, is prettig. Zo zorg je ervoor dat alles technisch goed geregeld is. Daarnaast geef je de persoon die gaat interviewen direct een veilig gevoel. Het is namelijk nogal wat, wanneer je voor de camera vragen moet gaan beantwoorden! Ook al is de persoon die je gaat interviewen nog zo zelfverzekerd, wanneer er een lens op hem gericht wordt, misschien wat licht en make up…dan worden veel mensen toch wat zenuwachtig! 

kleding advies

Daarnaast is het ook handig om wat tips mee te geven over kleding, zodat je straks niet iemand met een wit overhemd voor een witte muur zet. Dat maakt je plaatje natuurlijk wel erg saai om te bekijken.
Dus wil je er zeker van zijn dat zowel jij als de persoon voor de camera optimaal voorbereid is? Bekijk dan onze video’s met tips om jouw video interview te perfectioneren. Want met een goede voorbereiding is het opnemen van jouw interview natuurlijk een eitje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.