Communiceer je hashtag bij evenementen

Wil je dat er gepraat gaat worden over je evenement? Communiceer je hashtag. Het gebruik van een # op social media is cruciaal. De hashtag zorgt ervoor dat informatie op een gemakkelijke manier naar boven wordt gehaald. Uiteraard is het belangrijk om deze # naast in geschreven content te verspreiden, tevens te tonen in je video’s. Immers, het merendeel van de content die gedeeld en geliked wordt is tegenwoordig visueel. 

Hier is de video waarin Monique je op weg helpt.

Hashtag

Wat is dan een goede hashtag? Welk woord of afkorting zet ik achter het # (hekje)? Een paar handige zaken:

  • Communiceer in de taal van de gebruikers die je wenst te beïnvloeden. Het bereik in het Engels is natuurlijk vele malen groter, echter je kunt ook voor een andere taal kiezen, waar je mogelijk meer kwalitatief bereik hebt;
  • Wanneer je meerdere jaren iets doet kan het slim zijn om een jaartal achter de naam van het evenement te plaatsen. Of juist zonder naam als je het evenement onder de aandacht wenst te brengen;
  • Controleer of je # al in gebruik is. Het kan schadelijk zijn om een #te kiezen, die persoonlijk gebruikt wordt, dan wel die in dezelfde periode de aandacht trekt.

Een mooi voorbeeld van een tag #fail is #susanalbumparty. Hier heeft het PR team van Susan Boyle echt zitten slapen, want je kunt het ook lezen als sus anal bum party. Daar gaat je evenement. Of misschien is het wel erg aantrekkelijk geweest. Aandacht heeft het wel gehad. Nog een paar tips vind je hier.

Hashtag combineren

Natuurlijk kun je ook meerdere hashtags combineren. Zorg wel dat ze een aanvulling zijn op je eigen hashtag. Enerzijds omdat deze zorgt voor een koppeling aan een thema, anderzijds omdat je mensen of andere producten wenst te laten zien. Wederom, zorg ervoor dat het onschadelijk voor je eigen merk en hashtag is.

Tijd om te hashtaggen: #evenementenmarketing #hashtag #videomarketing #videomarketingspecialist #eventmarketing

Meer over VideoMarketing en Evenementen? Ga naar Event marketing en video, hoe werkt het?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *