Meteen naar de inhoud

Channel Management

Wat is Channel Management en hoe ga je ermee om? We zien dat veel van onze relaties eigenlijk weinig tijd of prioriteit hebben bij het maken van content, beheren en plaatsen van de diverse kanalen. Het maken en verzilveren van content is niet alleen tijdrovend, het is ook vaak niet de core business en geeft dus veel GEDOE.  Toch is het structureel verspreiden met een duidelijk doel enorm belangrijk voor (organische) groei.

Channel Management

In de diensten die we leveren onder channel management gaat het over het daadwerkelijk inzetten van content via een bepaald channel managementkanaal. We gebruiken de kanalen van de klant om op een juiste manier en consequent de inhoud te plaatsen. Onderdelen van deze service zijn:

  • Content planning maken en beheren;
  • Interactief maken van de kanalen;
  • Inrichten en bijhouden van de kanalen;
  • Structureel plaatsen van content

Met deze service mag de klant er vanuit gaan dat we daadwerkelijk ook tot conversie komen. Van te voren bepalen we de doelen die we gaan nastreven. Veelal overtreffen we die door goed gebruik te maken van video en techniek van het kanaal zelf.

VideomarketingSpecialist stelt samen met de klant een contentplanning op. We werken niet alleen volgens deze planning, maar zijn ook regisseur en ‘aanjager’. Vervolgens werken wij graag samen. Immers, de klant kent de inhoud, wij zijn specialist op het gebied van productie en verspreiden!

Wat mag u van ons verwachten?

  • een contentplanning (bij voorkeur 1x per 3 maanden
  • regie en ‘aanjagen’ voor de productie van content
  • inrichten en bijhouden van kanalen
  • 1x per maand een overzichtsrapport
  • advies op het gebied van productie en kanaalmanagement

Specialisme

Hierin ligt een groot specialisme op het gebied van YouTube. Juist dit kanaal vraagt om kennis. Belangrijk om te weten is dat dit kanaal niet alleen een video kanaal is. Ook wordt het gebruikt als social media kanaal. Met name door onze jongste generatie. Daarnaast is YouTube, naast (en van) Google één van de grootste zoekmachines ter wereld. Wil je gemakkelijk gevonden worden? Ook dan helpt een goed YouTube kanaal!

Een tweede specialisme is dat van LinkedIn. Hoe krijg je meer bereik en kun je zorgen dat er daadwerkelijk meer uitgehaald wordt? Een goed profiel op Linkedin gecombineerd met een sterke bedrijfspagina dragen hierin bij.

Daarnaast hebben wij kennis van de overige social media kanalen, zoals Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat.

Maar niet alleen social media kanalen kunnen interessant zijn om uw doelgroep te bereiken. We kijken tevens naar de website, de e-mailnieuwsbrief (kennis van Mailchimp is aanwezig), narrow casting en events.

Wanneer gaan we samen de kanalen inrichten? We zijn er klaar voor, neem gerust contact op.