Meteen naar de inhoud

E-Learning met video

Wij geloven in Learning by Seeing en dat maakt voor ons e-learning niet alleen het digitaal leren, maar digitale interactie. Een toegevoegde waarde voor het overbrengen, opnemen en delen van kennis! Wij brengen kennis en informatie naar uw doelgroep, waarbij we willen inspireren, informeren en informatie laten beklijven. Want blijven leren maakt je horizon niet alleen breder, als dit op een vermakelijke manier gebeurt, zie je ook nog eens zoveel mooie dingen op die horizon!

Waar gebruiken we video in E-learning?

In de volgende zaken gebruiken we video om te leren:

  • Trainingsvideo’s
  • How To video’s
  • Instructievideo’s
  • Leermodules (gedeeltelijk) omzetten in beeld, desgewenst geleverd in e-learning platform

Daarbij is het beeld de basis tot oefeningen of kennisoverdracht.

Efficiency van video learning

E-learning kan bijdragen om de leeromgeving binnen bedrijven en onderwijsinstellingen sneller, efficiënter en interactiever te maken. Neem hierbij het voordeel van video content: attractief, kennis blijft langer hangen en wordt beter opgenomen. Hierdoor geeft het gebruik van video in een e-learning omgeving een waardevolle bijdrage.

Heeft het dan alleen maar voordelen? Nee, videocontent zal altijd afstandelijker zijn dan een “real-life” trainer of coach. Echter, waar basis informatie zoals vaardigheden en kennis die voor elke werknemer of student gelden en waarbij iedereen hetzelfde kwaliteitsnivo moet halen, gemakkelijk overgebracht kan worden door bijvoorbeeld videocontent, kan een trainer/coach zich focussen op het gedrag en de interactie.

Daarnaast geeft e-learning met videocontent het voordeel dat het altijd, via elk gewenste device benaderbaar is. Geen ingewikkelde planning meer om al je werknemers of studenten op é´n moment en één locatie bij elkaar te krijgen!