Meteen naar de inhoud

Event marketing en video, hoe werkt het?

Regelmatig ben ik als cameravrouw/editor aanwezig op events van organisaties. Vaak voor een registratie van de dag, waaruit een compilatie ontstaat die de organisatie na afloop deelt op haar Social Media en website. Event marketing noemen we dat. Laten we beginnen met een interview. 

Hoe leuk en slim is het om achteraf de deelnemers nog even het gevoel te geven van een geslaagd evenement of de ‘afhakers’ te laten zien dat je er volgend jaar toch echt bij moet zijn!

Event marketing

Toch merk ik dat video nog steeds een ondergeschikte rol speelt in de wereld van event marketing. Door het (laten) maken van een video als ‘sluitpost’ van je marketingactiviteiten benut je nog geen 20% van de potentie die video kan bijdragen aan je content marketing. Want een event is hét ideale moment om een storm aan mogelijke verhalen op te halen en deze gedurende een langere tijd in te zetten voor je content marketing. Mits je hier natuurlijk vooraf al goed over nadenkt en hier een goede videomarketing strategie op loslaat. Daarnaast geeft video je de mogelijkheid om de “attention-span” van de deelnemer op te rekken en deze langer geïnteresseerd te houden voor je organisatie dan alleen de dag van het event.

Lees ook de tips hieronder, let wel ze worden wekelijks bijgewerkt. Met andere woorden kom vooral terug. Mocht je overigens meer wensen te weten dan kun je altijd contact opnemen via Contact.

Content planning

Het inrichten van je kanalen voor evenementen

Communiceer je hashtag bij evenementen

Bumper je video voor evenementen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.