Het inrichten van je kanalen voor evenementen

Vreemd toch, dat de organisatie van een evenement tijdig een website inricht, misschien ook wel een Facebookpagina en eventueel een paar dagen voor het event een hashtag aanmaakt, maar dat er niet wordt nagedacht over de processen m.b.t het maken en verspreiden van content. Waar dien je rekening mee te houden met het inrichten van je kanalen voor evenementen? Hoe kun je op een goede manier de juiste inrichting van social media kanalen voor evenementen klaar zetten? Ga je video inzetten voor je evenement? Waar ga je de video’s plaatsen? Zet je de basis op een Youtube kanaal? Heb je überhaupt een YouTube kanaal? Is deze dan voorzien van een goede homepage met tekst, hashtags en visuals zodat de kijker gemakkelijk kan reageren op een call-to-action?

Het inrichten van je kanalen voor evenementen

Communiceer je vooral via Instagram? Heb je dan nagedacht over het filmen in square format, het maken van stories en het klaarzetten van thumbnails? We weten allemaal dat de dag van het event hectisch verloopt, dus waarom zorg je niet voor een optimale voorbereiding zodat je tijdens en na het event snel kunt schakelen door jouw volgers en kijkers direct te enthousiasmeren en te activeren. Anders is het zonde van de investering die je doet en kijken alleen je collega’s van marketing & communicatie. 

Het inrichten van je kanalen vraagt eigenlijk maar om één groot punt: voorbereiding. Alleen dan kun je dus snel en gericht schakelen en een evenement een geïntegreerd communicatiemiddel maken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *