Meteen naar de inhoud

Van crisis content naar een nieuwe normaal strategie, hoe dan?

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat het social media gebruik het eerste halfjaar van 2020 enorm is toegenomen. Mensen verbleven verplicht thuis en dan is de mobiele telefoon, laptop of iPad toch een grote vriend om contact met de buitenwereld te blijven houden. Veel bedrijven hebben voorzichtig ingezet op het vaker plaatsen van content op de social media kanalen. Misschien was er meer tijd voor medewerkers om content te creëren, leek de noodzaak om zichtbaar te zijn hoger of men had het gevoel meer te vertellen te hebben.

Uit onderzoek van Mediabrands Marketing Sciences in Nederland blijkt dat men gemiddeld:​

Ook Linkedin heeft een klein onderzoek gedaan naar het gebruik van haar kanaal tijdens de Lockdown. Een algemene conclusie uit het onderzoek is dat we vaker aanwezig zijn (meerdere keren per dag) en meer hebben gepost dan we voor de Lockdown deden. De tijdlijn wordt minder zakelijk, door het delen van persoonlijke verhalen. En Linkedin ziet ook meer mensen actiever reageren op posts van een ander.

Nieuwe normaal strategie

Maar nu de verplichting om zoveel mogelijk thuis te blijven afneemt, start het dagelijkse leven langzaam weer op. En nu is natuurlijk de grote vraag of we met zijn allen zo actief blijven op de online kanalen. En of we er ook wat van geleerd hebben. Ik zou het machtig interessant vinden om te zien of organisaties er ook aan gedacht hebben om te meten of de toename in interactie iets opgeleverd heeft. Of kijken we nog steeds alleen naar het aantal views en likes?

Ik heb het gevoel dat we sneller terugkeren naar “het oude” dan we misschien een paar maanden geleden dachten. Business as usual, de dagelijkse, standaard werkzaamheden komen weer tevoorschijn. Wat doet dat met je investering van het maken van content? Was je, als organisatie, net lekker zichtbaar. En je kon een paar medewerkers vrijmaken die best leuk kunnen schrijven en video’s kunnen maken. Maar nu is de vraag of je dit vol kunt houden. En al kun je de medewerkers vrij houden voor contentcreatie, waar ga je het dan in hemelsnaam over hebben?

En nu weet ik dat ik gemakkelijk praten heb, want voor ons is (en met name video)content Business as usual. En onze klanten waren de weg naar het structureel maken en plaatsen van videocontent ook al pré COVID-19 ingegaan. Wij hebben de afgelopen maanden, samen met hen getest en geleerd hoe we online nog meer impact kunnen maken. Deze ‘lessons learned’ zetten we natuurlijk de komende tijd weer in.

Wat hebben we geleerd?

Wat zijn onze Lessons Learned?

 

Wil je ook op een goede manier gebruik maken van video content zodat het meer impact heeft en bijdraagt aan jouw organisatiedoelstellingen? Schrijf je dan in voor de ‘90 days VideoMarketing Productboost’. Wij gaan in 3 maanden met jou aan de slag om de basis te leggen voor een goede video contentstrategie, een fundament aan ideeën en creatieve formats en technische hulp bij de productie en montage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.