Programma planning tijdens evenementen

Programma planning is essentieel.  Regelmatig ben ik als cameravrouw/editor aanwezig op events van organisaties. Vaak voor een registratie van de dag, waaruit een compilatie ontstaat die de organisatie na afloop deelt op haar Social Media en website. Hoe leuk en slim, om achteraf de deelnemers nog even het gevoel te geven van een geslaagd evenement of de ‘afhakers’ te laten zien dat je er volgend jaar toch echt bij moet zijn!

Programma planning

Toch merk ik dat video nog steeds een ondergeschikte rol speelt in de wereld van eventmarketing. Door het (laten) maken van een video als ‘sluitpost’ van je marketingactiviteiten benut je nog geen 20% van de potentie die video kan bijdragen aan je contentmarketing. Want een event is hét ideale moment om een storm aan mogelijke verhalen op te halen en deze gedurende een langere tijd in te zetten voor je contentmarketing. Mits je hier natuurlijk vooraf al goed over nadenkt en hier een goede videomarketing strategie op loslaat. Daarnaast geeft video je de mogelijkheid om de “attention-span” van de deelnemer op te rekken en deze langer geïnteresseerd te houden voor je organisatie dan alleen de dag van het event.

Doornemen programmaboekje

Voordat je evenement plaatsvindt, wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben, zodat je op de dag zelf zeker weet, dat alles mooi op beeld vastgelegd wordt.
Neem vooraf het programmaboekje door, zodat je niet verrast wordt wanneer er bijvoorbeeld een prijsuitreiking plaatsvindt. Vaak zijn de opening en sluiting van een evenement juist de momenten waar iets onverwachts voor het publiek gebeurt, laat je hierdoor niet verrassen, want het is toch zonde wanneer de cameraman net een pauze neemt als er iets interessants gebeurt op (of buiten) het podium!

Tijd om te hashtaggen: #evenementenmarketing #hashtag #videomarketing #videomarketingspecialist #eventmarketing

Meer over VideoMarketing en Evenementen? Ga naar Event marketing en video, hoe werkt het?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *