Meteen naar de inhoud

VideoMRKTNGspecialist

VideoMarketing is een belangrijk onderdeel van marketing. De basis voor VideoMRKTNGspecialist Platformen als Facebook, Instagram en Snapshot liggen daaraan ten grondslag. Welke filosofie zit er achter VideoMarketing? Wat dien je er voor te doen? Wat is het verschil tussen “gewone” marketing?

Laten we beginnen met de filosofie van VideoMRKTNGSpecialist. De purpose van het bedrijf ligt in het brengen van beweging in verhalen. Een verhaal is daarin dus het belangrijkste uitgangspunt. De vraag eigenlijk wat wil je vertellen is de basis.

Filosofie en de aanpak VideoMRKTNGspecialist

Wanneer we willen komen tot een verhaal dan dienen we een doel te stellen, doelgroep te bepalen en natuurlijk het verhaal te verbeelden. Waarna het vermarkten, de marketing echt kan beginnen. De aanpak bestaat uit drie stappen:

  • Shape the story – storytelling is als zo oud als de mensheid, we maken er dagelijks gebruik van. Hoe zet je een echt goed script in? Lees meer op shape the story.
  • Show the story – het simpel en doeltreffend in beeld brengen van beweging is een vak, naast de techniek dien je hier ook oog voor te hebben. Zaken die in de basis van het bedrijf verankerd liggen. Lees meer op show the story.
  • Sell the story – een verhaal gaat leven wanneer je het verspreidt. De ondersteuning in het verspreiden via diverse media is hierin van belang.

Verhaallijn

De basis van het beweging in verhalen brengen is natuurlijk de verhaallijn. We vragen ons daarbij altijd af waarom het verhaal vertelt dient te worden, voor wie het is, hoe het over dient te komen en wat het verhaal inhoudelijk met zich mee dient te brengen. Hoe klein of groot het ook dient te zijn. Daarbij wordt het ‘waar’ ook goed geanalyseerd. Wil je iets vertellen aan medewerkers tijdens een presentatie waar iedereen in de zaal zit of bijvoorbeeld via de social media? Gaat het om acquisitie gerichte marketing, arbeidsmarketing of interne marketing? Allemaal vragen die de verhaallijn dienen te ondersteunen.

Ontstaan van de filosofie

Eigenlijk zijn we het voorbeeld van ons eigen verhaal. Onze filosofie is ontstaan uit verhalen die we aan de keukentafel vertelde. Monique op basis van haar achtergrond als videospecialist en Richard als ontwikkelaar van groei en ontwikkeling in bedrijven. Beide zijn gericht op het verkrijgen van beeld bij en in een situatie. Een bewegend beeld zegt daarbij veel meer. Beide zorgen ook altijd voor beweging. Of het gaat om de beweging in het verhaal, van het verhaal of door het verhaal een wending te geven.

Video is voor beide een mooie wijze om leren, vermarkten of verhaallijnen verder te brengen dan alleen een bewegend beeld. Het zorgt voor een verdieping en mogelijk overtuiging van de kijker dat deze daadwerkelijk geholpen wordt.

Je verhaal kwijt

Wil je zelf je verhaal kwijt of leuker nog ben je je verhaal(lijn) kwijt? Neem gerust contact op, dan brengen we het samen in beeld. Een directe vraag? Natuurlijk kan dat via contact of kijk bij onze diensten.