Meteen naar de inhoud

Shape your story

Video is een prachtig contentmiddel, maar werkt alleen als je weet WAT je gaat vertellen, aan WIE en op WELKE manier. Met één goede video zul je misschien een korte tijd ‘pieken’ op je social media, tijdens je event of in je e-mail nieuwsbrief. Maar de aandacht van de kijker is schaars en voor je het weet is je doelgroep jouw video weer vergeten of geeft haar aandacht aan iemand anders.

Daarom start VideoMarketingSpecialist altijd met een ‘Shape your story’ sessie, waarin we samen aan de slag gaan met het concreet maken van jouw doelstelling, je doelgroep en je verhaal.

Samen gaan we het verhaal maken. We vormen het geheel en komen tot een verhaallijn. Bij Shape Your Story gaat het om grofweg drie zaken:

  • Een duidelijk doel;
  • Een inspirerend verhaal;
  • Een passende uitwerking;

Is bovenstaande nu al helemaal duidelijk voor je? Super, dan heb je al een hele grote stap gezet en kunnen we aan de slag om jouw wensen visueel te maken : Show your story

SHAPE YOUR STORY PROCES

De ervaring van VideoMRKTNGspecialist is dat veel bedrijven ‘roepen’ dat ze met video willen werken. Alleen waarom dan? Voor wie? Hoe wil je de sfeer en het idee? Wat is het script? Vier simpele vragen. Alleen moeilijk te beantwoorden. In een creatieve workshop gaan we met stakeholders van de klant een visie bepalen op VideoMarketing.

De workshop heeft vier onderdelen:

  • Waarom VideoMarketing? – welke doel wil je te bereiken. Denk hierbij aan branding, call to actions, verspreiding van de naam, etc. Ook de frequentie en mate van zelfwerkzaamheid komt hierin naar voren.
  • Wie wil je het beeld tonen? – met andere woorden wie zijn de kijkers? Hierin maken we gebruik van empathy mapping. We verplaatsen ons samen in de schoenen van de (potentiële) kijker. Wat voelt, denk, ziet en hoort de kijker? Wat zijn de pijnpunten en blijmakers?
  • Hoe moet het eruit zien? – denk aan kleur, toon, voice en lettertype. We gaan letterlijk in de vorm van een creatief moodboard bepalen hoe het eruit ziet.
  • Wat gaat het vertellen? – eigenlijk zit hier een kleine stap voor. We maken een A, B, C van doel, persona en gevoel en daarmee maken we scripts. De scripts die gebruikt kunnen worden in het Show the story onderdeel.

In onze samenwerking brengen we voor u twee belangrijke zaken mee. Allereerst professionaliteit en ten tweede creativiteit. Door gebruik te maken van diverse werkvormen komen we tot een geheel.

UITKOMST SHAPE YOUR STORY

De uitkomst zijn te gebruiken scripts en een contentplanning. Lekker hands-on en in te zetten. Met andere woorden het doel, de richting en de inhoud zijn helder.