Meteen naar de inhoud

Show Your Story

Show your story betekent het verhaal daadwerkelijk in beeld brengen. Na een goede strategie en duidelijke verhaallijn gaan we echt aan de slag met het maken van video’s. Dit kunnen we op twee manieren doen:

  1.  U produceert de video’s intern, VideoMRKTNGSpecialist zorgt voor een strakke huisstijl, regie en eventueel plaatsing ( Sell your story)
  2. Wij nemen u de videoproductie uit handen

Natuurlijk hebben we naast een technische kijk op wat de juiste wijze is ook een verbeeldende kijk hierop. Het maken van een video of andere bewegende verbeelding gaat gepaard met een duidelijk storyboard. Alles van te voren bedenken om tot de perfecte verbeelding van het verhaal te komen is het doel.

Show Your Story: verbeeld het verhaal 

Daarbij staan drie kernelementen voorop:

  • Kanaal – de belangrijkste vraag is via welk medium het bewegende beeld uitgezonden gaat worden. Het maakt de keuze of het lang of kort dient te zijn, zware bestanden of lichte bestanden, online direct of offline. Met andere woorden de manier van uitzenden is van invloed op de keuzes.
  • Omgeving – waar we het verhaal plaatsen en in welke omgeving zorgt ook voor een ondersteuning van je verhaal. De juiste plek met sfeer bepaalt hoe het overkomt.
  • Inhoud – natuurlijk dient de inhoud scherp, humoristisch, aansprakelijk en inspiratievol te zijn. Dat doe je door de juiste afwisseling van beelden en verhalen. Daarbij komt ook naar voren hoe het verhaal opgebouwd is. We hangen graag het principe aan van drie keer juist. Dus zeggen wat je gaan doen, het doen, zeggen wat je gedaan hebt. Daarmee weet je dat een verhaal beklijft.

Storyboard

De basis van alles is ons storyboard. Hier nemen we de benodigde tijd voor. Immers je kunt een verhaal slechts in één keer goed opzetten. In de storyboard sessie vertalen we ieder detail naar stappen in het opnemen. Van facilitaire zaken tot aan make-up en kleding. Het dient allemaal een doel om te komen tot meer overdracht van het verhaal.

Natuurlijk stemmen we dit storyboard altijd af met de opdrachtgever. We hebben geleerd dat het verhaal dan echt gaat leven en de ideeën die er dan uitkomen leiden tot een scherper beeld. Gezamenlijk komen we tot meer verbeelding.

Meer weten over het maken van een goed storyboard? Contact!